OBISK VINSKE KRALJICE SLOVENIJE MAJE ŽIBERT V ŠMARTNEM OB PAKI

Društvo vinogradnikov Šmartno ob Paki je konec maja že drugič obiskala Vinska kraljica Slovenije Maja Žibert iz  Šentruperta na Dolenjskem, ki skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina…

Tokratni obisk je bil namenjen predvsem obisku kleti naših vinogradnic in vinogradnikov in sicer je obiskala kleti: Pokleka v Gavcah, ter Primožič, Kugler in Žibret v Malem vrhu. Obisku se je pridružil tudi župan Janko Kopušar in skupaj s predsednikom društva Petrom Krajncem sta Vinski kraljici pokazala še največjo pipo, ki je v Martinovi vasi in pa potomko najstarejše trte z Lenta, ki jo imamo v Šmartnem ob Paki od leta 2015.

Vinska kraljica Maja Žibert je poudarila, da je odšla v »neznano«, saj ni vedela kakšna vina v Šmartnem ob Paki sploh pridelujemo, vrača pa se domov z odličnimi občutki, saj je okusila naša zelo kakovostna in kvalitetna vina, ki so odraz strokovnega dela naših vinogradnikov.

Takšni obiski pripomorejo k še k boljšemu poznavanju dejavnosti v naši občini, še posebej na področju vinogradništva, kjer je bilo v zadnjih letih narejeno ogromno pozitivnega, tako, da postajajo naša vina poznana tudi v širšem slovenskem prostoru.

Nazaj