RAZGLASITEV REZULTATOV OCENJEVANJA VIN LETNIKA 2017 IN PODELITEV PRIZNANJ

Društvo vinogradnikov Šmartno ob Paki je organiziralo v petek dne 18.5.2018 prireditev »Razglasitev rezultatov ocenjevanja vin letnika 2017 in podelitev priznanj« v dvorani Gasilskega društva Šmartno ob Paki. Po nagovoru predsednice društva Mojce Praprotnik in kulturnem programu v izvedbi Ljudskih pevcev »Prijatelji«, smo podelili priznanja za dosežene ocene vina po posameznih sortah. Pri podelitvi so sodelovali: Vinska kraljica Slovenije za leto 2018 Katarina Pungračič, župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar, sommelier III. st. Alojz Cedula in predsednica društva vinogradnikov Mojca Praprotnik. Letos smo na ocenjevanju dosegli tudi najvišjo skupno oceno in sicer 18,19 točk. Podelili smo 73 zlatih in 18 srebrnih priznanj. Naziv šampion za leto 2018 pa sta prejela: Zvone Šmon za sorto Modra Frankinja z oceno 18,28 točk in Danilo Pokleka za sorto Kerner z oceno 18,50 točk. Celotno prireditev je odlično povezoval Franc Fužir.

Vinska kraljica Katarina Pungračič pa je še posebej poudarila, kako vesela je, da smo jo povabili na podelitev, predvsem pa v kleti nekaterih vinogradnikov, saj se vrača domov z odličnimi občutki, ker je okusila naša zelo kakovostna in kvalitetna vina, ki so odraz strokovnega dela naših vinogradnikov.

Po podelitvi je bilo družabno srečanje vinogradnikov in ljubiteljev vinske kapljice z vodeno degustacijo 18. vzorcev najbolje ocenjenih vin. Degustacijo je strokovno vodil Alojz Cedula sommelier III. st., ki je z opisom vin poudaril značilnosti posameznih sort in razširjenost v Sloveniji.

Pred prireditvijo pa so gostje skupaj z Vinsko kraljico Slovenije Katarino Pungračič obiskali kleti naših vinogradnikov in sicer klet Fajfar v Slatinah, kleti Pokleka in Slemenšek v Gavcah, ter Vinotoč Primožič in klet Kugler v Malem vrhu.

Galerija slik je tukaj.

Alojz Slemenšek

Nazaj